Gayrimenkulde en güçlü yatırım şirketi belli oldu

Türkiye’nin En Güçlü 10 Gayrimenkul Yatırım Şirketi Açıklandı

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi PrimeGlobal’in Türkiye ağı Asalı Bağımsız Denetim AŞ tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’nin en güçlü 10 gayrimenkul yatırım şirketi belirlendi. Araştırmada, finansal performans, bilanço gücü ve likidite gibi kriterler üzerinden şirketler değerlendirildi.

BELİRLENEN KRİTERLER ÜZERİNDEN ANALİZ

Araştırmada, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan finansal tablolar baz alındı ve şirketlerin varlık büyüklüğü, özkaynak büyüklüğü, likidite, net borç durumu ve borçluluk/varlık oranı gibi kriterler analiz edildi.

EN YÜKSEK VARLIĞA SAHİP ŞİRKET BELLİ OLDU

En yüksek varlığa sahip şirketler sıralamasında Emlak Konut GYO ilk sırada yer aldı. Onu sırasıyla Rönesans Gayrimenkul, Torunlar GYO, Nef (Timur Gayrimenkul) ve Ziraat GYO takip etti.

Zirvedeki Emlak Konut GYO, varlık büyüklüğü ile öne çıkarken, diğer şirketler güçlü portföyleriyle dikkat çekti.

EN YÜKSEK NET VARLIĞA SAHİP ŞİRKETLER

Araştırmaya göre, en yüksek net varlığa sahip şirketler arasında Torunlar GYO, Emlak Konut GYO ve Rönesans Gayrimenkul yer aldı.

İLK 10’DA YER ALAN DİĞER ŞİRKETLER

İlk 10’da yer alan diğer şirketler arasında Ziraat GYO, Özak GYO, İş GYO, Nef, Akiş GYO, Halk GYO ve Avrupakent GYO bulunmaktadır.

ZORLU PİYASAYA RAĞMEN LİKİDİTE GÜCÜ YÜKSEK ŞİRKETLER

Zorlu piyasa koşullarına rağmen likidite gücü yüksek olan şirketler arasında Torunlar GYO, Emlak Konut GYO ve Rönesans Gayrimenkul öne çıktı.

BORÇ/TOPLAM VARLIK ORANI EN DÜŞÜK ŞİRKETLER

Borçluluk oranı en düşük şirketler arasında Özak GYO, Nef ve Torunlar GYO bulunmaktadır. Diğer ilk 10 şirket ise Ziraat GYO, İş GYO, Akiş GYO, Emlak Konut GYO, Sinpaş GYO, Halk GYO ve Rönesans Gayrimenkul olarak sıralandı.

BİLANÇO KALİTESİ ÖNEMLİ BİR REKABET AVANTAJI

Bağımsız denetim şirketinin sorumlu ortağı Yakup Babaoğlu, sektörde bilanço kalitesinin ve finansal yönetim kabiliyetinin önemli hale geldiğini belirtti. Sektörde güçlü bilanço yapısı, temkinli borçlanma yaklaşımı ve yüksek likidite seviyesi önemli rekabet unsurları haline gelmiştir.

Babaoğlu, “Bu tablo; yatırımcılar, finansal kurumlar ve sektör paydaşları açısından finansal sağlamlığın sadece güven unsuru olmadığını, aynı zamanda uzun vadeli stratejik kararlar için belirleyici bir tercih olduğunu göstermektedir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

ASELSAN’dan 2 milyar 870 milyonluk dev anlaşma: Savunma Sanayiinde büyük adım!

ASELSAN, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, yeni iş ilişkisini duyurdu. Açıklamada, “ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Yeni Nesil Ağ Tabanlı Askeri Haberleşme Sistemleri’nin …

Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta önceki aya göre yüzde 4 artarak 30 bin 680’e yükseldi.

Araç sahipleri dikkat 140 bin liraya kadar cezası var: Son 2 gün

Ticari araç sahiplerini ilgilendiren UTTS cihazının montaj işlemlerinin tamamlanmasına sadece 2 gün kaldı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü, faiz indirimi için tarih verdi

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 24 Temmuz’da gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından anlamlı bir faiz indirimi kararı çıkmasını beklediğini açıkladı.

ATM’lerde yeni dönem: Bankaların para çekme limitleri değişti!

Bankalarda ATM para çekme limitleri yeniden düzenleniyor. Özel bankalar yeni limitleri devreye alırken, kamu bankalarında da benzer adımlar bekleniyor. Artan nakit ihtiyacına karşılık bankalar limit artışıyla çözüm arıyor.

Resmen açıklandı: En düşük maaşlara yüzde 75 zam geldi

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Unilever Besan Besin Sanayi fabrikasında Tek Gıda İş Gebze Şubesi ile işveren arasında 6 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmeleri nihayet sonuçlandı. Yaplan anlaşamaya göre işçilerin maaşlarına yüzde 75 oranında zam …