Türkiye’nin Elektrik Üretiminde Özel Sektörün Payı Yüzde 80

Türkiye’nin Kurulu Elektrik Gücü 118 Bin Megavata Ulaştı

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yücel Kartal, Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücünün 118 bin megavata ulaştığını belirterek, özel sektör santrallerinin bu artışta yüzde 80’lik bir paya sahip olduğunu söyledi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde konuşan Kartal, Türkiye’nin elektrik piyasasının Avrupa ve dünya genelinde büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, Paris İklim Anlaşması’nın hedeflediği karbonsuz bir dünyaya ulaşmak için yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlanması gerektiğini dile getirdi.

Enerji talebinin sürekli arttığını belirten Kartal, bu talebi karşılamak için iklim hassasiyetini göz önünde bulundurarak enerjiyi kesintisiz, verimli, kaliteli ve düşük maliyetli şekilde tüketiciye sunmanın hedeflerinin başında geldiğini belirtti.

Türkiye’deki enerji sektörünü şekillendiren unsurların başında ekonomi ve iklim geldiğini vurgulayan Kartal, ülkedeki enerji politikalarının bu iki hassasiyeti de göz önünde bulundurarak belirlendiğini ifade etti.

Özel sektöre ait santrallerin payının giderek arttığına işaret eden Kartal, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. sırada, dünyada ise 11. sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin 2035 Yılı Hedefleri İçin Yenilenebilir Enerji Yatırımları Devam Ediyor

Kartal, Türkiye’nin enerji sektöründe gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümle birlikte 2035 yılı hedeflerine doğru ilerlediğini dile getirerek, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan talep edilen enerjinin karşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımların artırılmasıyla Türkiye’nin enerji sektöründe daha üst sıralara yükselmesinin hedeflendiğini sözlerine ekleyen Kartal, ülkenin enerji politikalarının bu doğrultuda şekillendirildiğini açıkladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Büşra Nur Yılmaz – Ekonomi

Related Posts

ABD, gizli casus uçağına füzeleri havada “eriten” bir lazer silahı taktı

3. Dünya Savaşı endişeleri artarken, ABD füze savunması için casus uçaklarını füze savar lazer silahlarıyla donatmaya başladı. Bunun ilk örneği ise, keşif amaçlı insansız hava aracı MQ-9B SkyGuardian oldu.

VCT EMEA 2025’te Türk temsilcileri karşılaştı: BBL Esports, FUT Esports’u 2-0 mağlup etti

VALORANT Champions Tour (VCT) EMEA 2025 kapsamında 23 Nisan’da oynanan karşılaşmada iki Türk takımı, FUT Esports ve BBL Esports, grup aşamasında karşı karşıya geldi.

LG’den taşınabilirlik odaklı yeni 4K akıllı monitör Smart Monitor Swing

LG, akıllı monitör ürün yelpazesini yeni Smart Monitor Swing modeliyle genişletiyor. Taşınabilirlik odaklı tasarımıyla dikkat çeken bu yeni model, küçük tekerleklerle donatılan özel bir stand üzerinde geliyor. Marka, daha önce tanıttığı …

OLED stratejisi işe yaradı: LG’nin çeyrek kazancı belli oldu

 LG Display, 2025’in ilk çeyreğinde 6,065 trilyon won gelir ve 33,5 milyar won (23 milyon dolar) faaliyet kârı açıkladı. Şirket, böylece üst üste ikinci çeyrekte de kâr açıklamış oldu. Bu başarının arkasında ise şirketin OLED dönüşüm süreci yer …

Huawei ICT Day 2025: Endüstriyel dönüşümde yeni adımlar İstanbul’da tartışıldı

Huawei, 18 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirdiği ICT Day 2025 etkinliğinde, yapay zekâ, bulut bilişim, 5G ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojilerin sanayiye entegrasyonuna odaklandı. Etkinlik, sektör temsilcileri ve iş ortaklarını bir araya getirerek üç ayrı sektörel oturumla tamamlandı.

Deprem anında hayat kurtaran, en iyi internetsiz mobil uygulamalar

Deprem gibi büyük felaketler, iletişim altyapısına zarar vererek internete ulaşmayı imkansız hale getirebiliyor. Neyse ki deprem anında hayat kurtarabilecek ve internet gerektirmeyen bazı mobil uygulamalar da var. İşte onlardan bazıları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir