Bakanlık düğmeye bastı: Kripto varlıklara sıkı denetim yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto varlıklar aracılığıyla gerçekleştirilen suç geliri aklama işlemlerini önlemeyi amaçlayan yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yasadışı bahis ve dolandırıcılıktan elde edilen gelirlerin finansal sistemde dolaşımını engellemek adına kripto varlık işlemlerine daha sıkı denetimler getirilecek.

KRİPTO TRANSFERLERİ İÇİN YENİ KURALLAR

Bakanlık kaynaklarına göre, suç gelirlerinin aklanmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda, Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları (KVHS) aracılığıyla gerçekleştirilen işlemler daha yakından takip edilecek. Transfer işlemlerinde en az 20 karakterlik açıklama talep edilmesi zorunlu hale getirilecek.

ÇEKİM İŞLEMLERİ İÇİN ZAMAN SIKIŞTIRMASI

Yeni düzenlemelerle beraber kripto varlıkların hızla sistem dışına çıkarılmasının önüne geçilecek. Seyahat kuralı kapsamında yapılmayan çekim işlemleri için belirli bir zaman sınırı uygulanacak. Kripto çekim işlemleri, alım, takas veya yatırım işlemlerini takiben en erken 48 saat sonra gerçekleştirilebilecek. Aynı hesaptan ilk kez yapılan çekim işlemleri için bu süre en az 72 saat olacak.

STABİL KRİPTO PARALAR İÇİN LİMİTASYON DÖNEMİ

Stabil kripto paraların transferlerine yönelik yeni sınırlamalar gündemde. Yasa dışı gelir akışlarını izlenebilir hale getirmek adına günlük 3000 ve aylık 50 bin dolarlık transfer limiti belirlenecek. Seyahat kuralına tam anlamıyla uyan platformlar, bu limitleri iki katına kadar artırabilecek.

MEŞRU FAALİYETLER DESTEKLENECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlık işlemlerinin denetleneceğini ancak meşru kullanımların korunacağını vurguladı. Şimşek, likidite sağlayıcıları, piyasa yapıcıları veya piyasalar arası arbitraj yapan ve işlem fonlarını belgeleyen kullanıcıların kripto varlık transferlerinin belirli kurallar dahilinde gerçekleştirilebileceğini belirtti. Yeni düzenlemelere uymayan platformlar için çeşitli hukuki ve mali yaptırımların gündeme gelebileceğine dikkat çeken Bakan Şimşek, tüm platformların sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Uyardı: İşini kaybetmek istemeyen fikir üretsin

Yapay zeka her geçen gün biraz daha hayatımızın merkezine yerleşirken, yaratabileceği tehditler de tartışılıyor. Yapay zeka çağının önde gelen isimlerinden biri olan Nvidia CEO’su Jensen Huang da bu tartışmaya fikir sunuyor. Huang, teknolojik …

Ramsey’de ortaklık kavgası mahkemelik oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu Remzi Gür ile onun eski ortağı Hüseyin Doğan’ın ailesini miras kavgası karşı karşıya getirdi. Doğan’ın kızları, Gür ailesinden şikayetçi oldu.

Yediemin otoparkında aracı olanlar dikkat: Aracınız satışa çıkarılabilir, geliri devlete kalabilir

9. Yargı Paketi kapsamında yapılan düzenlemeyle yediemin otoparklarında 6 aydan fazla süreyle bekleyen araçların satışının önü açıldı. 14 bin aracın satışa çıkabileceği belirtilirken, bu araçlardan 50 milyar lire gelir elde edilecek.

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

Bakır fiyatları rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini bildirmesinin ardından bakırın libresi uluslararası piyasalarda 5,81 dolarla rekor kırdı.