Erdoğan kötü haberi verdi: Bu yaz iki katı fiyata satılacaklar

Zirai Don Felaketi Tarımı Vurdu: Meyve Fiyatları Artabilir!

Mart ve nisan aylarında Türkiye’de yaşanan zirai don felaketi, ülkenin önemli tarım bölgelerinde çiftçiler için büyük kayıplara neden oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai don olayının ardından 16 ürün grubunda önemli kayıpların yaşandığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü konuşmasında oluşabilecek sıkıntıları kabul etti.

Erdoğan, ”Özellikle belli ürün gruplarında bu sene sıkıntı yaşayacağımız anlaşılıyor.” diyerek meyve rekoltesinde sıkıntı yaşanabilecek ürünler arasında kayısı, üzüm, elma, şeftali ve nektarinin olduğunu vurguladı.

Buğday Fiyatları İkiye Katlanabilir!

Zirai don felaketinin ardından halciler ve Ziraat Odası başkanları, fiyatlarının yükseleceğini belirttikleri ürünleri sıraladı. Kayısı, üzüm, kiraz, armut, elma, ayva, limon, badem, fındık, ceviz, nektarin, şeftali, portakal, mandalina, erik ve fıstık gibi ürünlerin fiyatlarında artış bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer şunları söyledi:

  • Mersin Halciler Derneği Başkanı Şefik Kaya: Tüketicilerin daha yüksek fiyatlarla karşılaşabileceğini ifade etti.
  • Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz: Toroslarda sağlam bahçelerin kalmadığını belirtti, meyve eksikliğine dikkat çekti.
  • Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe: Meyve fiyatlarının yükseleceğini ve çiçeklerden mahrum kalındığına dikkat çekti.
  • Batı Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu: Meyve üretim merkezi Isparta’da ciddi sorunlar olduğunu açıkladı.

Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, gül üretiminde yüzde 50, elma, kiraz ve diğer meyvelerde yüzde 20-30 ürün kaybı yaşandığını belirtirken; Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, şeftali, nektarin ve erik gibi meyvelerde yüzde 70’lere varan ürün kaybı yaşandığını ifade etti.

Altıntar Tarım A.Ş’nin sahibi Osman Bahçe ise ülke genelinde meyve bahçelerinden aldıkları bilgilere göre, sert çekirdekli meyveler ile kayısı ve kiraz gibi ürünlerde ciddi kayıplar yaşandığını ve erken ekilen şeker pancarında da önemli bir zararın olduğunu belirtti.

Related Posts

Borsa günü nasıl tamamladı? (18 Haziran 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 143,46 puan azalırken, toplam işlem hacmi 84,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,30, holding endeksi yüzde 1,86 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,84 ile finansal …

Avrupa borsalarında gerilim dalgası: Orta Doğu etkisi! (18 Haziran 2025)

Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,1 azalışla 541,9 puandan ve Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 23.440 puandan işlem görüyor. İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,2 artışla 39.447 puanda, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,3 primle …

Borsa güne düşüşle başladı: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,31 düşüşle 9.310,65 puandan başladı. Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,11 değer kaybederek 9.339,59 puandan tamamladı.

ABD’de perakende satışlar mayısta sert düştü

ABD’de perakende satışlar, mayıs ayında sert düşüş yaşadı. Buna göre yüzde 0,9 ile beklenenden fazla azalış kaydetti.

Vize sıkıntısı ve dövizle kira cazibesi; Türkler yurt dışında konut alımında rekor kırdı

Yabancıların Türkiye’deki konut alımlarında ise belirgin bir yavaşlama gözleniyor

Babalar Günü e-ticaret satışlarını artırdı

Her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü, e-ticaret sektöründe yılın en yoğun dönemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle teknoloji, erkek giyim ve kişisel bakım kategorilerinde gözlenen talep artışı, çevrim içi alışveriş …