Google NotebookLM kendi uygulamasına kavuşuyor




Google NotebookLM Mobil Uygulaması Yayında!

Google, genellikle son kullanıcıya yönelik yapay zeka özelliklerini Gemini ara yüzü üzerinden sunmasına rağmen, herkesin kolayca erişebileceği akademik görünümlü ikinci bir ara yüz olan NotebookLM‘yi hayata geçirdi.

Google NotebookLM adıyla hizmet sunan yapay zeka platformu, bir web sitesi veya PDF dosyasının özetlenmesi, metinlerin veya YouTube videolarının tercüme edilmesi gibi birçok faydalı özelliği içermektedir.

2023 yılında Aralık ayında başlatılan NotebookLM platformu, şimdiye kadar web tabanlı olarak hizmet veriyordu. Ancak 20 Mayıs tarihinde gerçekleşen Google I/O 2025 konferansında, bu platformun mobil uygulamasının da sunulacağı duyuruldu. Uygulamaya ön kayıt işlemi ise App Store ve Google Play mağazalarında başlamış durumda.















Google NotebookLM
Verimlilik


NotebookLM
Google LLC
Productivity
Ücretsiz
89,7 MB

Related Posts

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası Ankara’da başlıyor

Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası, yarın Ankara’da başlayacak. Gölbaşı’ndaki tesiste yapılacak şampiyonaya 11 ülkeden 32 sporcu katılacak.

İlk kez bu kadar net gözlemlendi! Evreni anlama şeklimiz kökten değişecek

James Webb Uzay Teleskobu, gezegen oluşumu hakkındaki teorileri sarsacak bir gözleme imza attı. 307 ışık yılı uzaklıktaki genç bir gezegende yüksek irtifa mineral bulutları ve olası metal yağmuru tespit edildi.

Hafıza kapasitesinin anahtarı hücreler keşfedildi

Yıllardır hafıza ve düşüncenin mimarları olarak yalnızca nöronlara odaklanan bilim dünyası, yeni bir çalışmayla bu anlayışı sorgulatacak bir bulguya ulaştı. Mayıs ayında PNAS dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, yıldız şeklindeki beyin hücreleri olan astrositler, beynin devasa hafıza depolama kapasitesinden sorumlu olabilir.

KiranaPro veri hırsızlığında belirsizlik sürüyor

KiranaPro’nun ani veri kaybı krizi, şirketin hem iç hem dış tehdit ihtimallerini değerlendirmesiyle karmaşık bir hal aldı. Bengaluru merkezli Hint teknoloji girişimi, verilerinin silinmesinde eski bir çalışanı suçlarken, teknik açıdan dışarıdan …

WhatsApp beklenen adımı attı: Yeni özellik geliyor!

WhatsApp, kullanıcıların talebini de dikkate alarak uygulamadan çıkış yapmasını kolaylaştıran yeni bir özelliği kullanıma sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni WhatsApp 2.25.17.37 beta sürümünde, “Çıkış Yap” başlığıyla sunulan yeni bir seçenek …