Suriye’ye ‘Tartus’ can suyu: 800 milyon dolar kazanılacak

Suriye ve DPW Arasında Tartus Limanı Anlaşması İmzalandı

Suriye’nin başkenti Şam’da gerçekleştirilen imza törenine, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, DPW Üst Yöneticisi (CEO) Sultan Bin Ahmed el-Sıleyyim, Suriye Kara ve Deniz Sınır Kapıları Kurumu Müdürü Kuteyba Ahmet Bedevi, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve ülkelerin heyet temsilcileri katıldı.

İmza töreninin ardından Suriye Kara ve Deniz Sınır Kapıları Kurumu Müdürü Bedevi ve DPW CEO’su Sıleyyim ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye Kara ve Deniz Kapıları Müdürü Bedevi, Tartus Limanı’nın uluslararası standartlara uygun şekilde geliştirileceğini belirterek, “Bu proje, ekonomik kalkınma hedefleri ile etkin ortaklık temelleri arasında dengeli bir yatırım modeli sunuyor.” dedi.

DPW’nin sürecin başarısı için gerekli teknik uzmanlığa, küresel deneyime ve stratejik bakış açısına sahip olduğunu dile getiren Bedevi, “Müzakereler boyunca yapıcı bir yaklaşıma, Suriye’nin koşullarına saygılı ve ulusal önceliklerimizi anlayan bir vizyona tanıklık ettik.” açıklamasında bulundu.

“Suriye’de kara ve deniz operasyonlarında yeni bir safha”

Aylar süren müzakereler ve teknik incelemeler sonucunda şekillenen anlaşmanın, yatırımcı şirketin haklarını koruduğunu ve Suriye devleti ile halkının çıkarlarını gözettiğini vurgulayan Bedevi, “Bugün yalnızca teknik bir sözleşmeye değil, aynı zamanda Suriye’de kara ve deniz operasyonlarında yeni bir safhaya imza atıyoruz.” ifadesini kullandı.

DPW CEO’su Sıleyyim de Tartus Limanı’nın taşıma ve yükleme kapasitesi açısından dünyanın en iyi limanlarından biri olacağını belirterek, Suriye’nin, sanayi taşımacılığı ve ihracat açısından büyük fırsatlar sunan önemli ekonomik varlıklara, özellikle de Tartus Limanı’na sahip olduğunu vurguladı.

30 yıllık bir yatırım

Sıleyyim, Tartus Limanı yatırımının 3 aşamada gerçekleşeceğini ve 30 yıllık bir süreyi kapsadığını bildirdi. Mayıs ayında, BAE merkezli DPW ile Suriye Kara ve Deniz Sınır Kapıları Kurumu arasında, Tartus Limanı’nda çok amaçlı bir terminalin geliştirilmesi, yönetimi ve işletilmesini kapsayan bir mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Related Posts

Plajlarda tehlike büyüyor: ‘Et yiyen bakteri’ hızla yayılıyor

Avrupa sahillerinde tatilciler deniz keyfi yaparken, uzmanlar sıcak sularda artan bakteriyel risklere karşı uyarıyor. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), iklim değişikliğiyle birlikte yayılım alanı genişleyen Vibrio bakterilerine dikkat çekti. Halk arasında et yiyen bakteri olarak bilinen ‘Vibrio vulnificus’ DNA’sına daha önce yapılan araştırmalarda Türkiye’de de rastlanmıştı.

Refah’ta toplama kampı kuruluyor

Gazze’de toplama kampları kurmak isteyen İsrail, Refah’ta çalışmalara başladı. Yıkılmış binaların molozları toplanırken zemin düzeltiliyor. Savunma Bakanı Israel Katz’ın duyurduğu plan, Filistinlilerin sıkı güvenlik duvarlarıyla çevrelenen bir alana hapsedilmesini öngörüyor. İsrail, bu plan doğrultusunda Gazze’de asker bulundurmak istediği için ateşkesin de sekteye uğradığı belirtiliyor.

Selda’yı boğan eşe ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi!

Manisa’da boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldüren Gökhan Eller’e haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kritik bir eşik geçildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda PKK’nın silahları imha/teslim süreciyle ilgili ilk adım gerçekleşti. Türkiye’nin terör yükünden kurtulması için tarihi bir sayfa açma kararlılığı güçlenerek ilerlemektedir.” dedi.

1 milyon TL’lik kuyumcu soygunu: Gürcistan’a kaçarken yakalandılar

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir kuyumcudan yaklaşık 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalan 3 Gürcistan uyruklu şüpheli, Sarp Sınır Kapısı’ndan çıkış yapamadan yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda